14 Οκτωβρίου 2015

Οινοποιείο Μιτσιφίρη

Χθες, 13 Οκτωβρίου η Α΄τάξη του σχολείου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο του κ. Μιτσιφίρη που βρίσκεται στα Δύο Δέντρα. Εκεί αρχικά οι μικροί μαθητές είδαν τον αμπελώνα και έμαθαν ότι από τη βιολογική καλλιέργεια των αμπελιών  ο κ. Μιτσιφίρη παράγει ένα βιολογικό κρασί το οποίο εμπορεύεται τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Στη συνέχεια οι μαθητές παρατήρησαν στο χώρο του οινοποιείο τις μεγάλες δεξαμενές όπου φυλάσσεται ο μούστος περίπου 20 ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί τελικά η ζύμωση. Η χωρητικότητα των δεξαμενών είναι 20 τόνοι και κάθε δεξαμενή έχει πάνω  το δικό της θερμόμετρο με το οποίο ελέγχουν τη θερμοκρασία. Το κρύο νερό που περνά στις σωληνώσεις διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή. Το λευκό κρασί βρίσκεται στους 18- 19 βαθμούς ενώ το κόκκινο στους 22- 25 βαθμούς και αυτό γίνεται για να διατηρεί το κρασί όλα τα αρώματα που χρειάζεται για μια ωραία γεύση. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν τη διαδικασία εμφιάλωσης του κρασιού και αφού γεύτηκαν τα κεράσματα της κα. Μιτσιφίρη έπαιξαν ενθουσιασμένοι στην αυλή του οινοποιείου.



eleni iliodromiti's Slidely by Slidely Slideshow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου